Aztec - jak uruchomić grę,

Awatar użytkownika
Sir_Kiełbasa
Przygodożerca
Posty: 2015
Rejestracja: 01 sierpnia 2013, 18:46
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: Gothic 1 i 2, Lotus 3, Montezuma's Revenge, Red Baron, Sokoban, International Karate
Podziękował(a): 4 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 18 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Aztec - jak uruchomić grę,

Postautor: Sir_Kiełbasa » 14 marca 2014, 11:40

korki89 pisze:Tak też zrobiłem główny bohater nawet wspomniał coś o barce natomiast barki ani widu ani słychu.


Jak długo na nią czekałeś? Właśnie sprawdziłem i u mnie przypłynęła po 10-15 sekundach. Poczekaj dłużej, może akurat były korki na kanale? ;)

korki89
Posty: 5
Rejestracja: 13 marca 2014, 22:37
Płeć: Nieokreślona

Re: Aztec - jak uruchomić grę,

Postautor: korki89 » 14 marca 2014, 16:46

Czekałem na nią dość sporo 5 minut. To jest jakiś błąd w grze ponieważ zainstalowałem na windows 7 i ten moment poszedł normalnie tak jak piszesz z 5-10 sekund i jest łódka. Co dziwne na win7 gra chodzi gorzej przycina się i łapie zwisy a na 98 wszystko w porządku. natomiast na odwrót z bugami. W każdym razie bardziej chodzi mi o problem powstający właśnie w tym miejscu niż o pomoc przejścia gry, ponieważ jak dobrze pamiętam grając w tą grę kilkanaście lat temu też miałem z tym problemy u mnie łódź nie przypływała u znajomych ok lub na odwrót. Reinstalacja gry nie pomagała.
Dzięki za podpowiedzi!

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Posty: 9896
Rejestracja: 31 grudnia 2011, 12:05
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował(a): 103 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 120 razy
Płeć: Kobieta

Re: Aztec - jak uruchomić grę,

Postautor: Urszula » 14 marca 2014, 17:02

Sprawdzę, czy na Virtualu, u mnie wyskoczy również taki błąd.
___________________________________________________________________________________________________
Moje gry
Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Dawstwa Szpiku - KRS 0000202597 - przekaż 1% podatku

kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl

Awatar użytkownika
MrPepka
Przyjaciel forum
Posty: 434
Rejestracja: 08 sierpnia 2016, 15:18
Podziękował(a): 6 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 17 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Aztec - jak uruchomić grę,

Postautor: MrPepka » 26 lipca 2017, 12:33

Co prawda posty są sprzed 3 lat, ale tak je czytam i chyba wiem co mogło być przyczyną błędu z łódką (że nie przypływa). Prawdopodobnie kolega korki89 miał za dużo klatek w tej grze i gra nie dawała rady (tu tez moje pytanie do tych co mają grę. Czy możecie sprawdzić jakimś programem np. tym http://www.guru3d.com/files-details/rts ... nload.html ile osiągacie klatek?). Potwierdzał by ten fragment postu:
"To jest jakiś błąd w grze ponieważ zainstalowałem na Windows 7 i ten moment poszedł normalnie tak jak piszesz z 5-10 sekund i jest łódka. Co dziwne na win7 gra chodzi gorzej przycina się i łapie zwisy a na 98 wszystko w porządku."
Moim zdaniem gra nie ma limitu klatek i im nowsze komputery i więcej klatek tym większe problemy. Mam nadzieję, że pomimo upływu czasu ktoś przeanalizuję moją hipotezę i to potwierdzi bo ja nie mam gry.


Wróć do „Aztec: klątwa w sercu Złotego Miasta”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość