Touche: przygody piątego Muszkietera - problemy techniczne

Awatar użytkownika
Sir_Kiełbasa
Z Przygodą na Ty
Posty: 1945
Rejestracja: 01 sierpnia 2013, 18:46
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: Gothic 1 i 2, Lotus 3, Montezuma's Revenge, Red Baron, Sokoban, International Karate
Podziękował(a): 4 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 18 razy
Płeć: Mężczyzna

Touche: przygody piątego Muszkietera - problemy techniczne

Postautor: Sir_Kiełbasa » 30 marca 2015, 10:30

Też grałem z oryginału i nie przypominam sobie żadnego buga. :mysli:

Awatar użytkownika
SpokoWap
Przyjaciel forum
Posty: 811
Rejestracja: 19 czerwca 2012, 16:22
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował(a): 3 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 9 razy
Płeć: Mężczyzna
Kontakt:

Re: Touche: przygody piątego Muszkietera - problemy techniczne

Postautor: SpokoWap » 30 marca 2015, 22:12

A też grałeś poprzez ScummVM? Może w tym tkwi problem ;)
Obecnie grane: Krater (PC), Alienation (PS3)
Stacja Sto Słów - moje miejsce w sieci

Awatar użytkownika
Sir_Kiełbasa
Z Przygodą na Ty
Posty: 1945
Rejestracja: 01 sierpnia 2013, 18:46
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: Gothic 1 i 2, Lotus 3, Montezuma's Revenge, Red Baron, Sokoban, International Karate
Podziękował(a): 4 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 18 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Touche: przygody piątego Muszkietera - problemy techniczne

Postautor: Sir_Kiełbasa » 31 marca 2015, 18:07

Scum? Fuj... Jechałem z oryginalnej blachy na W95!

Awatar użytkownika
Rola
Publicysta
Posty: 374
Rejestracja: 09 lipca 2014, 20:13
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował(a): 2 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 6 razy
Płeć: Mężczyzna
Kontakt:

Touche: przygody piątego Muszkietera - problemy techniczne

Postautor: Rola » 31 marca 2015, 21:17

Grając w emulatorze naturalnością jest wybrać najlepszą opcję dźwięku. Używając DOSBOX w standardowej konfiguracji możecie mieć jednak problem po wybraniu (przy instalacji gry) karty General MIDI (brak muzyki). Oto rozwiązanie:

W pliku konfiguracyjnym DOSBOX (dosbox.conf) pod nagłówkiem:

[midi]

ma być parametr:

mpu401=uart


Miłego słuchania. Sprawdzone na wersji 0.74.

Awatar użytkownika
SpokoWap
Przyjaciel forum
Posty: 811
Rejestracja: 19 czerwca 2012, 16:22
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował(a): 3 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 9 razy
Płeć: Mężczyzna
Kontakt:

Re: Touche: przygody piątego Muszkietera - problemy techniczne

Postautor: SpokoWap » 31 marca 2015, 21:28

Sir_Kiełbasa pisze:Scum? Fuj... Jechałem z oryginalnej blachy na W95!

Dlaczego fuj? Scumm to niejednokrotnie jedyna szansa, by coś na nowym sprzęcie odpalić. Księcia i Tchórza też na Scummie ukończyłem kilka miesięcy temu :)

Muzyka odgrywała mi się elegancko :D
Obecnie grane: Krater (PC), Alienation (PS3)
Stacja Sto Słów - moje miejsce w sieci


Wróć do „Touche: przygody piątego Muszkietera”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość