Problem w Hiszpanii

Awatar użytkownika
UpartaZołza
Przyjaciel forum
Posty: 593
Rejestracja: 23 czerwca 2013, 21:28
Podziękował(a): 1 raz
Otrzymał(a) podziękowania: 3 razy
Płeć: Nieokreślona

Problem w Hiszpanii

Postautor: UpartaZołza » 08 lipca 2014, 20:23

W trakcie przechodzenia BSa natrafiłam na dziwny problem:

Jestem obecnie w Hiszpanii. Rozmawiam w mauzoleum z hrabiną, i w momencie kiedy wkładamy figury szachowe do odpowiednich otworów na szachownicy wyskakuje mi błąd:
Obrazek
I w zasadzie mogę wtedy tylko grę wyłączyć. Najpierw myślałam, że może coś się zepsuło z danym sejwem, ale po wczytaniu jakiegoś wcześniejszego zapisu i dojściu do tego miejsca problem znów wystąpił.
Spotkał się może ktoś z takim problemem? Jakaś rada? Dodam tylko, że gra jest z GOGa, wersja normalna, a nie DC. Do tego momentu wszystko działało płynnie, bez zarzutów i jakichkolwiek problemów.

Btw, nie wiem czy jedno ma związek z drugim, ale w tym miejscu zmienił mi się też nieco obraz kiedy jesteśmy "w dialogu" - normalnie mamy do wyboru wtedy opcje dialogowe/tematy do wyboru oraz strzałkę pozwalającą nam opuścić dialog, np. jak tu:
Obrazek
W trakcie dialogu z hrabiną, kiedy wysyła ona służącego po szachy, coś mi przeskakuje i znika mi ta strzałka: Obrazek
Wcześniej chyba takiej sytuacji w trakcie dialogów nie było, chyba że nie zauważyłam :)
Aut viam inveniam aut faciam.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że wymaga czasu. Czas i tak upłynie.

Awatar użytkownika
UpartaZołza
Przyjaciel forum
Posty: 593
Rejestracja: 23 czerwca 2013, 21:28
Podziękował(a): 1 raz
Otrzymał(a) podziękowania: 3 razy
Płeć: Nieokreślona

Re: Problem w Hiszpanii

Postautor: UpartaZołza » 08 lipca 2014, 20:37

No i niepotrzebnie zasiałam panikę - dzięki Vickowi udało mi się problem rozwiązać :)
Widocznie coś jest nie tak z jednym z plików u mnie, bo po podmienieniu go na ten wysłany przez Vicka gra rusza dalej :)
Aut viam inveniam aut faciam.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że wymaga czasu. Czas i tak upłynie.

Apokalips
Posty: 1
Rejestracja: 27 września 2014, 22:17
Płeć: Nieokreślona

Re: Problem w Hiszpanii

Postautor: Apokalips » 27 września 2014, 22:20

Witam,

Również mam ten sam problem, jakbyś mógł również mi przesłać ten plik do podmiany byłbym wdzięczny:)

Awatar użytkownika
Nfsfan83
Publicysta
Posty: 1134
Rejestracja: 16 września 2014, 13:07
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: viewtopic.php?f=68&t=634&p=29309#p29309
Lokalizacja: Elbląg, Polska
Podziękował(a): 26 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 72 razy
Płeć: Mężczyzna
Kontakt:

Re: Problem w Hiszpanii

Postautor: Nfsfan83 » 28 września 2014, 13:05

Nie wiem czy pomogę ale spróbuj zagrać od ostaniego save jeszcze raz, to samo miałem w Discworld 2, gram zapisałem i potem chcę load i nic wchodzę w jedno miejsce i komunikat, musiałem zagrać a dużo miałem jeszcze raz. Spróbuj też zachować save-y i dodać grę do scumm jeszcze raz.
Fan klasycznych 2D point 'n' click przygodówek. Poradnik - box https://photos.google.com/share/AF1QipO ... pGZ0xkbzNn
Mój kanał na YT: https://www.youtube.com/user/superbravo666/featured


Wróć do „Broken sword: the shadow of the templars”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość