Program do robienia screenów.

Awatar użytkownika
Majainna
Obserwator
Posty: 74
Rejestracja: 27 lutego 2012, 23:58
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=20
Lokalizacja: Sosnowiec
Otrzymał(a) podziękowania: 1 raz
Płeć: Kobieta

Program do robienia screenów.

Postautor: Majainna » 05 marca 2012, 00:55

Mam problem. Zainstalowałam program Gadwin Print Screen. W trakcie gry nie robi screenów z gry, tylko screen pulpitu. Próbowałam w ustawieniach , ale to nic nie pomogło. Mam win7 64 bit.

Awatar użytkownika
tynieczka
Moderator
Posty: 1395
Rejestracja: 05 stycznia 2012, 12:28
Podziękował(a): 1 raz
Otrzymał(a) podziękowania: 9 razy
Płeć: Kobieta

Re: Program do robienia screenów.

Postautor: tynieczka » 05 marca 2012, 10:11

Z tymi programami czasami tak jest, że nie w każdej grze chcą robić screeny ;)
Musisz spróbować innym ,może tym ? http://www.idg.pl/ftp/catcher.html
Kontakt w sprawach forum: tynieczka[at]przygodomania.pl

Awatar użytkownika
Majainna
Obserwator
Posty: 74
Rejestracja: 27 lutego 2012, 23:58
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=20
Lokalizacja: Sosnowiec
Otrzymał(a) podziękowania: 1 raz
Płeć: Kobieta

Re: Program do robienia screenów.

Postautor: Majainna » 05 marca 2012, 17:22

Program antywirusowy zablokował mi ten plik, Pisze, że stanowi zagrożenie. Jest jakiś inny? najlepiej polski i w miarę prosty?

Awatar użytkownika
twig
Przyjaciel forum
Posty: 1483
Rejestracja: 25 lutego 2012, 12:41
Podziękował(a): 19 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 35 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Program do robienia screenów.

Postautor: twig » 05 marca 2012, 17:27

Mi program antywirusowy też blokował Catchera - ale dodałem go do wyjątków, bo to moim zdaniem jeden z najlepszych programów do robienia zrzutów ekranu - często działa tam, gdzie zawodzą nawet programy komercyjne.
Hurra i wciąż szukasz dziur
Gram: Inner World 2
W sprawach PrzygodoManii piszcie na twig(małpa)przygodomania(kropka)pl
Przygodomania - z miłości do przygodówek. Wszystko o przygodówkach: solucje, recenzje, galerie, łatki, zapisy z gier

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Posty: 9999
Rejestracja: 31 grudnia 2011, 12:05
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował(a): 104 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 122 razy
Płeć: Kobieta

Re: Program do robienia screenów.

Postautor: Urszula » 05 marca 2012, 17:33

A ja od dwóch miesięcy przeklinam, że mi go blokuje antywirus
___________________________________________________________________________________________________
Moje gry
Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Dawstwa Szpiku - KRS 0000202597 - przekaż 1% podatku

kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl

Awatar użytkownika
pelagia
Moderator
Posty: 2379
Rejestracja: 03 stycznia 2012, 20:28
Lokalizacja: Poznań
Podziękował(a): 4 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 6 razy
Płeć: Kobieta

Re: Program do robienia screenów.

Postautor: pelagia » 05 marca 2012, 17:35

Ja robię cały czas frapsem i nie narzekam :)
Kontakt w sprawach forum: pelagia[at]przygodomania.pl

Awatar użytkownika
Gocciana
Publicysta
Posty: 2562
Rejestracja: 03 stycznia 2012, 19:52
Lokalizacja: Małopolskie
Podziękował(a): 11 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 11 razy
Płeć: Kobieta

Re: Program do robienia screenów.

Postautor: Gocciana » 05 marca 2012, 17:50

Urszula pisze:A ja od dwóch miesięcy przeklinam, że mi go blokuje antywirus


Ja z tego samego powodu, nie mogę tego programu zainstalować :( .
Один человек сказал, всем нам улыбается смерть, мы лишь можем улыбнутся ей в ответ:-)

Awatar użytkownika
Majainna
Obserwator
Posty: 74
Rejestracja: 27 lutego 2012, 23:58
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=20
Lokalizacja: Sosnowiec
Otrzymał(a) podziękowania: 1 raz
Płeć: Kobieta

Re: Program do robienia screenów.

Postautor: Majainna » 05 marca 2012, 18:17

http://www.dobreprogramy.pl/ScreenShoot ... 17542.html
co myślicie o tym? Nie wiem jak działa na win 7.
Czy ktoś zna się jak ustawić w win 7 żeby robił screeny, bo ja chyba coś mam zablokowane w ustawieniach.

Awatar użytkownika
Majainna
Obserwator
Posty: 74
Rejestracja: 27 lutego 2012, 23:58
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=20
Lokalizacja: Sosnowiec
Otrzymał(a) podziękowania: 1 raz
Płeć: Kobieta

Re: Program do robienia screenów.

Postautor: Majainna » 05 marca 2012, 18:19

twig, Ty chyba jesteś mistrzem w takich sprawach. Mam win 7 , 64 bit.

Awatar użytkownika
Gocciana
Publicysta
Posty: 2562
Rejestracja: 03 stycznia 2012, 19:52
Lokalizacja: Małopolskie
Podziękował(a): 11 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 11 razy
Płeć: Kobieta

Re: Program do robienia screenów.

Postautor: Gocciana » 05 marca 2012, 18:40

Też mam Win 7 i własnie w tej chwili zainstalowałam ten program. Ale ja, po pierwsze jestem "atechniczna" (wiec nic Ci nie poradze), a po drugie, nic nie musiałam zmieniac w ustawieniach. Może tym razem, mój antywir nie widział zagrożenia, a Twój widzi? Nie wiem :wstyd:
Один человек сказал, всем нам улыбается смерть, мы лишь можем улыбнутся ей в ответ:-)

Awatar użytkownika
Majainna
Obserwator
Posty: 74
Rejestracja: 27 lutego 2012, 23:58
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=20
Lokalizacja: Sosnowiec
Otrzymał(a) podziękowania: 1 raz
Płeć: Kobieta

Re: Program do robienia screenów.

Postautor: Majainna » 05 marca 2012, 18:44

Gocci ale zainstalowałaś jaki program? .....i robiłaś coś w ustawieniach?

Awatar użytkownika
Gocciana
Publicysta
Posty: 2562
Rejestracja: 03 stycznia 2012, 19:52
Lokalizacja: Małopolskie
Podziękował(a): 11 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 11 razy
Płeć: Kobieta

Re: Program do robienia screenów.

Postautor: Gocciana » 05 marca 2012, 18:49

Zainstalowałam ten, do ktorego podałas link, ten ostatni. W ustawieniach nic nie "mieszałam, bo nie musiałam. Zaraz spróbuję użyc go w grze.
Один человек сказал, всем нам улыбается смерть, мы лишь можем улыбнутся ей в ответ:-)

Awatar użytkownika
Majainna
Obserwator
Posty: 74
Rejestracja: 27 lutego 2012, 23:58
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=20
Lokalizacja: Sosnowiec
Otrzymał(a) podziękowania: 1 raz
Płeć: Kobieta

Re: Program do robienia screenów.

Postautor: Majainna » 05 marca 2012, 18:52

Gocci zainstaluję go i też sprawdzę. Daj znać, czy robi Ci screeny.
Zainstalowałam http://screenshooter.net/6905127/ckrflhw
teraz już na 100% wiem, że coś mam w ustawieniach win 7, bo robi zrzut pulpitu, nie z gry. Zna się ktoś na tym co ja powinnam zrobić?

Awatar użytkownika
Gocciana
Publicysta
Posty: 2562
Rejestracja: 03 stycznia 2012, 19:52
Lokalizacja: Małopolskie
Podziękował(a): 11 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 11 razy
Płeć: Kobieta

Re: Program do robienia screenów.

Postautor: Gocciana » 05 marca 2012, 19:07

Sorki, że tak długo trwało, ale pada mi napęd i mialam problem z uruchomieniem gry. U mnie działa :).
Один человек сказал, всем нам улыбается смерть, мы лишь можем улыбнутся ей в ответ:-)

Awatar użytkownika
Majainna
Obserwator
Posty: 74
Rejestracja: 27 lutego 2012, 23:58
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=20
Lokalizacja: Sosnowiec
Otrzymał(a) podziękowania: 1 raz
Płeć: Kobieta

Re: Program do robienia screenów.

Postautor: Majainna » 05 marca 2012, 19:22

u mnie nie działa i czekam aż ktoś jakieś instrukcje mi podeśle :)

Awatar użytkownika
Majainna
Obserwator
Posty: 74
Rejestracja: 27 lutego 2012, 23:58
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=20
Lokalizacja: Sosnowiec
Otrzymał(a) podziękowania: 1 raz
Płeć: Kobieta

Re: Program do robienia screenów.

Postautor: Majainna » 05 marca 2012, 22:49

Dałam sobie radę :) Robiłam screeny z Myst IV i nie wychodziło. Zainstalowałam dwie inne gry i program działa bez problemu /Gadwin PrintScreen/.

Awatar użytkownika
michal0308
Publicysta
Posty: 659
Rejestracja: 28 lutego 2012, 14:50
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://przygodomania.pl/forum/viewtopic ... 1869#p1869
Lokalizacja: Rzeszów ;)
Podziękował(a): 13 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Program do robienia screenów.

Postautor: michal0308 » 08 marca 2012, 19:33

A u mnie ten Gadwin mi robi screeny z napisem: "Unregistered Version" No bez jaj. Nie będę za niego płacił :P. Frapsa znowuż nie potrafię obsługiwać, bo naciskam przypisany klawisz, a robi wielkie G..., czyli nic - żadnych screenów nie ma ;(. Chyba się poddam i odstąpię komuś te do Ace'a, a może tą reckę napiszę... Nie wiem. Chyba, że macie jeszcze jakieś programy w zanadrzu?
Obecnie: Gram w: W planach GTA lub Bugs.
Niedawno: Ukończyłem: Simon the Sorcerer 4 po raz drugi.

Awatar użytkownika
Majainna
Obserwator
Posty: 74
Rejestracja: 27 lutego 2012, 23:58
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=20
Lokalizacja: Sosnowiec
Otrzymał(a) podziękowania: 1 raz
Płeć: Kobieta

Re: Program do robienia screenów.

Postautor: Majainna » 08 marca 2012, 20:20

http://www.dobreprogramy.pl/Gadwin-Prin ... 12471.html
Michał pobierz stąd, jest bezpłatny. Masz tam też inne, musisz wypróbować, który Ci pasuje. Ten Gadwin jest prosty, zapisuje screeny w "moich dokumentach" i możesz sobie przypisać jeden klawisz, jaki chcesz. Bardzo prosto możesz też zmniejszać, zwiększać obrazek.

Awatar użytkownika
Madzius888
Przyjaciel forum
Posty: 233
Rejestracja: 06 marca 2012, 21:46
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie
Podziękował(a): 4 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 4 razy
Płeć: Nieokreślona
Kontakt:

Re: Program do robienia screenów.

Postautor: Madzius888 » 08 marca 2012, 20:34

Fraps ma problem ze starszymi grami i czasem tak po prostu nie reaguje na klawisz, bo nie widzi, że jesteś w grze.

Ja korzystam właśnie z Frapsa albo z darmowego lekkiego programu portable - UOSU http://uosu.net.pl/products.html

Awatar użytkownika
michal0308
Publicysta
Posty: 659
Rejestracja: 28 lutego 2012, 14:50
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://przygodomania.pl/forum/viewtopic ... 1869#p1869
Lokalizacja: Rzeszów ;)
Podziękował(a): 13 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Program do robienia screenów.

Postautor: michal0308 » 08 marca 2012, 21:00

Majainna pisze:http://www.dobreprogramy.pl/ScreenShooter,Program,Windows,17542.html


Dzięki, ale już pobrałem ten i jest super. Nie robi się w nim zdjęć, ale zaznacza tę część ekranu, którą się chce skopiować, no i taka się pojawia - przynajmniej nie muszę potem okrawać zdjęć z Ace'a, no bo w nim jest ekran taki niepełny, z czarnymi paskami wokoło. Szkoda, że screeny do solek robiłem klawiszem: "Print Screen SysRq" i potem wrzucałem do Painta, a następnie obcinałem. Dużo z tym zabawy było, a tak, to można sobie zrobić screen, gdzie się chce, no a potem już tylko zgodnie z treścią pozaznaczać, co trzeba ;).
Obecnie: Gram w: W planach GTA lub Bugs.
Niedawno: Ukończyłem: Simon the Sorcerer 4 po raz drugi.


Wróć do „Komputer i Oprogramowanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość