Virtual Box i problem z grami

Cobros
Posty: 18
Rejestracja: 28 stycznia 2017, 16:12
Podziękował(a): 4 razy
Płeć: Nieokreślona

Virtual Box i problem z grami

Postautor: Cobros » 08 lutego 2017, 21:31

Witam

Jako że zakupiłem sobie ostatnio gry Still Life i Sinking Island,a jak wiadomo te gry niespecjalnie współgrają pod win 10 więc postanowiłem zainstalować XP używając Virtual Boxa trochę potrwało zanim doprowadziłem wszystko do stanu używalności instaluje Still Life a i przy próbie włączenia wywala mi błąd "Cannot Create Renderer " poczytałem trochę i w starych tematach było tylko coś o za słabej karcie i o starych sterownikach . Dodam że wszystkie suwaki w zakładce "Ekran mam na maksa a co do sterowników to też nie sądzę żeby były niaktualne skoro karta jest duużo młodsza od samej gry . Więc nie wiem co to może być . W sinking Island też wywala błąd związany z grafiką . Ale co ciekawe Sinking Island na win 10 odpalił się tylko że przerywał dźwięk i działał strasznie ślamazarnie a na WM z XP już odpalić się nie chciał . Dodam że zaznaczałem/odznaczałem tryby zgodności ale nic to nie pomogło . Instalowałem też na WM DX9 z płyty jednej z gier ale dalej nic . :(

Ma ktoś jakiś pomysł ?

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Posty: 9824
Rejestracja: 31 grudnia 2011, 12:05
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował(a): 100 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 119 razy
Płeć: Kobieta

Re: Virtual Box i problem z grami

Postautor: Urszula » 08 lutego 2017, 21:35

Ja obie gry uruchamia na XP, ale instalowanym przez Virtual PC, nie wiem czy to jest jakaś różnica, ale obie działają płynnie. Z tym, że ja mam win7 64 bitowy.
___________________________________________________________________________________________________
Moje gry
Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Dawstwa Szpiku - KRS 0000202597 - przekaż 1% podatku

kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl

Awatar użytkownika
MrPepka
Przyjaciel forum
Posty: 396
Rejestracja: 08 sierpnia 2016, 15:18
Podziękował(a): 6 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 17 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Virtual Box i problem z grami

Postautor: MrPepka » 08 lutego 2017, 21:47

Odnośnie Still Life to:
viewtopic.php?p=48712#p48712
Powinno działać też na dziesiątce.

Cobros
Posty: 18
Rejestracja: 28 stycznia 2017, 16:12
Podziękował(a): 4 razy
Płeć: Nieokreślona

Re: Virtual Box i problem z grami

Postautor: Cobros » 08 lutego 2017, 23:11

Problem w tym że ja mam właśnie wersję z cd action . :(

A dlaczego w tej wersji ta łatka nie działa ?

Awatar użytkownika
MrPepka
Przyjaciel forum
Posty: 396
Rejestracja: 08 sierpnia 2016, 15:18
Podziękował(a): 6 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 17 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Virtual Box i problem z grami

Postautor: MrPepka » 09 lutego 2017, 12:10

Wersja z cd action jest spatchowana. Chodziło mi o mój post.

Cobros
Posty: 18
Rejestracja: 28 stycznia 2017, 16:12
Podziękował(a): 4 razy
Płeć: Nieokreślona

Re: Virtual Box i problem z grami

Postautor: Cobros » 09 lutego 2017, 14:08

Dodałem taką ścieżkę :

http://www.fotosik.pl/zdjecie/99bef6f695557c42

Niestety dalej mam to samo,czarny ekran i stoi .

Awatar użytkownika
MrPepka
Przyjaciel forum
Posty: 396
Rejestracja: 08 sierpnia 2016, 15:18
Podziękował(a): 6 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 17 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Virtual Box i problem z grami

Postautor: MrPepka » 09 lutego 2017, 14:18

Hmm dziwne. Czarny ekran pojawiał się przy błędnych ustawieniach zgodności. A w opcjach zgodności nie masz już zaznaczonych jakichś trybów zgodności? Jeśli tak to je odznacz.

Cobros
Posty: 18
Rejestracja: 28 stycznia 2017, 16:12
Podziękował(a): 4 razy
Płeć: Nieokreślona

Re: Virtual Box i problem z grami

Postautor: Cobros » 11 lutego 2017, 18:23

Odznaczyłem i to samo . :(

Poradziłem sobie inaczej po prostu zainstalowałem grę na laptopie do internetu który ostał mi się jeszcze z 7 . Co prawda wygodniej mi by było grać na PC ale nie chce mi się już szarpać z 10tką .

Awatar użytkownika
MrPepka
Przyjaciel forum
Posty: 396
Rejestracja: 08 sierpnia 2016, 15:18
Podziękował(a): 6 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 17 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Virtual Box i problem z grami

Postautor: MrPepka » 11 lutego 2017, 22:07

A teraz po odznaczeniu zgodności jak wypróbujesz tej mojej powyższej metody?

Cobros
Posty: 18
Rejestracja: 28 stycznia 2017, 16:12
Podziękował(a): 4 razy
Płeć: Nieokreślona

Re: Virtual Box i problem z grami

Postautor: Cobros » 12 lutego 2017, 13:18

Czyli co mam najpierw odznaczyć zgodność,a później jeszcze raz wpisać te parametry do ścieżki ? Bo gdy odznaczam zgodność ze wprowadzonymi parametrami,to jak już mówiłem też mam czarny ekran .

Awatar użytkownika
MrPepka
Przyjaciel forum
Posty: 396
Rejestracja: 08 sierpnia 2016, 15:18
Podziękował(a): 6 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 17 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Virtual Box i problem z grami

Postautor: MrPepka » 12 lutego 2017, 13:28

Dokładnie tak gdyż jak odznaczasz zgodność to te wprowadzone przez ciebie dane nadpisują się. Najpierw odznacz zgodność, a potem wpisz te parametry do regedit.

Cobros
Posty: 18
Rejestracja: 28 stycznia 2017, 16:12
Podziękował(a): 4 razy
Płeć: Nieokreślona

Re: Virtual Box i problem z grami

Postautor: Cobros » 12 lutego 2017, 15:09

To samo . :(


Wróć do „Komputer i Oprogramowanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość