Zmiana nazwy programu w Grundigu

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Posty: 3492
Rejestracja: 04 stycznia 2012, 21:04
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
Podziękował(a): 93 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 31 razy
Płeć: Kobieta

Zmiana nazwy programu w Grundigu

Postautor: kassiopestka » 01 stycznia 2017, 18:23

Może niekoniecznie dobry dział, sorry.
Chciałam mamie ustawić kanały w dość starym odbiorniku TV marki Grundig. I nie wiem, co se nie tak wcisnęłam na pilocie (jak to ja), ale opcja, która na pewno była - Zmień nazwę programu - zrobiła się nagle nieaktywna, a była aktywa, udało mi się wprowadzić nazwę dla 4 programów. Reszta pozostała z samymi numerkami, no irytujące. Po wciśnięciu tego przycisku, który ją wywoływał (zielony), mam tylko "Przesuń" (w sensie można przesunąć program w tabeli i w ten sposób zmienić mu nr, np. Polsat będzie dzięki temu pod klawiszem 3, a nie 5, jak wylądował z automatu) i "Zaznacz" (nie wiem, do czego służy). Może ktoś jakimś cudownym cudem wpadnie na rozwiązanie tej zagadki. Z góry dziękuję.

Awatar użytkownika
Nfsfan83
Publicysta
Posty: 1144
Rejestracja: 16 września 2014, 13:07
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: viewtopic.php?f=68&t=634&p=29309#p29309
Lokalizacja: Elbląg, Polska
Podziękował(a): 27 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 72 razy
Płeć: Mężczyzna
Kontakt:

Re: Zmiana nazwy programu w Grundigu

Postautor: Nfsfan83 » 01 stycznia 2017, 20:28

Jaki tv model??? Daj ręczne programowanie i znajdż na 3 kanał polsat ;) najlepiej zrób fotkę telefonem i wrzuć tutaj co robiłaś obraz z opcjami.
Fan klasycznych 2D point 'n' click przygodówek. Poradnik - box https://photos.google.com/share/AF1QipO ... pGZ0xkbzNn
Mój kanał na YT: https://www.youtube.com/user/superbravo666/featured

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Posty: 3492
Rejestracja: 04 stycznia 2012, 21:04
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
Podziękował(a): 93 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 31 razy
Płeć: Kobieta

Re: Zmiana nazwy programu w Grundigu

Postautor: kassiopestka » 02 stycznia 2017, 02:20

Jak dobrze pamiętam to Tharus (mama już śpi, więc nie mogę sprawdzić).
Wciskasz na pilocie "i", pojawia się opcja Easy Dialog, w niej jest tabela programów, a jak ją wybierzesz, możesz wcisnąć zielony przycisk (Opracować) i wtedy pojawia się możliwość przesunięcia danego programu w tabeli, czyli tak naprawdę zmiana jego oznaczenia numerowego, oraz zmiana nazwy - można sobie obok nr np. 3 wpisać, że to Polsat. No i właśnie ta opcja "zmiana nazwy" mię znikła, jest nieaktywna i nie wiem, jak tego dokonałam. :(

Edit:
Alarm odwołany. Włączyłam dziś telewizor, zrobiłam wszystkie powyższe czynnosci i wszystkie funkcje pod "Opracować" mam dostępne, w tym zmianę nazwy.
Czyli cud noworoczny, :P pozdrawiam, dzięki za odzew i sorry za zawracanie głowy. :) :D


Wróć do „Komputer i Oprogramowanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość