Zrzuty ekranu

Awatar użytkownika
porfirion
Publicysta
Posty: 369
Rejestracja: 17 lutego 2014, 13:07
Podziękował(a): 27 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 9 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: porfirion » 01 lutego 2017, 20:36

Wydaje mi się, że przy darmowej (tj. shareware) wersji Bandicama adres pojawia się tylko na górze nagrywanych filmów, a przy screenach nie - przynajmniej tak przetestowałem przed chwilą na szybko, a sam działam właśnie na wersji niezarejstrowanej.
If you want something done, do it yourself! - Jean-Baptiste Emanuel Zorg, Piąty element

Więcej dowiesz się o człowieku po godzinie gry, niż po roku rozmowy - Platon, Zeus: Pan Olimpu

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Posty: 9273
Rejestracja: 31 grudnia 2011, 12:05
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował(a): 81 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 103 razy
Płeć: Kobieta

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: Urszula » 01 lutego 2017, 20:54

Dzięki, byłam pewna, że przy zrzutach, też się pojawia adres.
___________________________________________________________________________________________________
Moje gry
Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Dawstwa Szpiku - KRS 0000202597 - przekaż 1% podatku

kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl

Awatar użytkownika
Adam_OK
Moderator
Posty: 2328
Rejestracja: 24 lutego 2013, 10:28
Lokalizacja: Ząbki koło Warszawy
Podziękował(a): 26 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 28 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: Adam_OK » 01 lutego 2017, 23:36

Potwierdzam zdanie porfiriona - w końcu screeny z Valiant Hearts robiłem Bandicamem i żadnych "nieproszonych" elementów na nich nie ma.
Czasem trzeba się cofnąć, aby móc pójść dalej.
Moja lista gier ukończonych
W sprawach forum i www piszcie: adam_ok(at)przygodomania.pl

Awatar użytkownika
jackowsky
Przyjaciel forum
Posty: 1133
Rejestracja: 07 stycznia 2013, 12:39
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: viewtopic.php?f=68&t=634&start=50#p9799
Lokalizacja: Chorzów
Podziękował(a): 13 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 14 razy
Płeć: Nieokreślona

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: jackowsky » 02 lutego 2017, 09:02

Adam_OK pisze:Od około tygodnia mam nowy sprzęt z Windowsem 7 i chciałem zainstalować sobie program do robienia zrzutów ekranu. Najpierw zainstalowałem Gadwina, ale nie wiem czemu, gdy kazałem mu zrobić zrzut ekranu to a) nie był w stanie zapisać go w innym katalogu niż ustawiony domyślnie b) zamiast obrazka była jedna wielka biała plama. Odinstalowałem go i zainstalowałem jakieś Ashampoo, ale było dokładnie to samo z tą białą plamą. Dopiero Bandicam działa jak należy. Dzięki jackowsky.


Na zdrowie. :)

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Posty: 3200
Rejestracja: 04 stycznia 2012, 21:04
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
Podziękował(a): 57 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 28 razy
Płeć: Kobieta

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: kassiopestka » 06 kwietnia 2017, 21:51

Kochani, pomóżcie znów. Przesiadłam się na Win 10 i próbuję robić foty w Murdered, ale Bandicam robi mi cały czas zdjęcie ekranu startowego gry, mimo że ja klikam w filmiku wprowadzającym. Coś mu chyba nie halo z tą grą albo z Winem 10.

Potrzebuję prosty program do fot, byleby robił foty PNG albo BMP, był po polsku i działał na Win 10. Żeby się dało ustawić na nim rozmiar obrazka, żeby przechwytywał kursor, można było ustawić klawisz do robienia foty i folder, gdzie je odsyła. Więcej wymagań nie mam, im prostszy, tym lepszy, niepotrzebne mi w nim żadne obróbki zdjęć, bo od tego mam inne programy. Pomocki, plissss.

Wypróbowałam kilka z netu, ale to jakieś czary-mary są. :|

Awatar użytkownika
jackowsky
Przyjaciel forum
Posty: 1133
Rejestracja: 07 stycznia 2013, 12:39
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: viewtopic.php?f=68&t=634&start=50#p9799
Lokalizacja: Chorzów
Podziękował(a): 13 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 14 razy
Płeć: Nieokreślona

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: jackowsky » 07 kwietnia 2017, 07:21

Tam jest przełącznik: "Tryb nagrywania gry" (taki pad) i "Tryb nagrywania pulpitu" (taki ekran). Spróbuj przełączyć.

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Posty: 3200
Rejestracja: 04 stycznia 2012, 21:04
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
Podziękował(a): 57 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 28 razy
Płeć: Kobieta

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: kassiopestka » 07 kwietnia 2017, 14:41

Ale on robił foty z gry, tylko nie wiem czemu zatrzymał się na ekranie startowym, tym, co każe wcisnąć coś tam, żeby zacząć grę. I ja potem trzaskam foty dialogom z intra, bo za mała dla mnie czcionka, nie wszystko nadążałam przeczytać, patrzę do folderu i mam 20 fot z ekranem startowym. :|

Sprawdziłam, na ten ekranik mam ustawione cały czas.

Awatar użytkownika
jackowsky
Przyjaciel forum
Posty: 1133
Rejestracja: 07 stycznia 2013, 12:39
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: viewtopic.php?f=68&t=634&start=50#p9799
Lokalizacja: Chorzów
Podziękował(a): 13 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 14 razy
Płeć: Nieokreślona

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: jackowsky » 07 kwietnia 2017, 16:39

kassiopestka pisze:Sprawdziłam, na ten ekranik mam ustawione cały czas.


Może się przestawiło jakąś kombinacją klawiszy. Zanim zaczniesz grać kliknij w tą ikonę opisaną "Nagrywanie okna gry lub odtwarzacza DirectX"

Awatar użytkownika
tynieczka
Moderator
Posty: 1379
Rejestracja: 05 stycznia 2012, 12:28
Podziękował(a): 1 raz
Otrzymał(a) podziękowania: 8 razy
Płeć: Kobieta

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: tynieczka » 07 kwietnia 2017, 17:24

Ja na 10 robię Gadwinem :) Fakt nie jest po polsku, ale myślę, że to nie problem dla Ciebie :)
Kontakt w sprawach forum: tynieczka[at]przygodomania.pl

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Posty: 3200
Rejestracja: 04 stycznia 2012, 21:04
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
Podziękował(a): 57 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 28 razy
Płeć: Kobieta

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: kassiopestka » 07 kwietnia 2017, 18:06

Tynia, ale na Winie 10? No nie ogarniam tej nowej wersji, jakaś abrakadabra kółkowa. :|

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Posty: 3200
Rejestracja: 04 stycznia 2012, 21:04
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
Podziękował(a): 57 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 28 razy
Płeć: Kobieta

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: kassiopestka » 07 kwietnia 2017, 18:12

Jackowsku, jesteś genialny. :D Miałam ten "prostokąt", a nie ten "pad", tylko powiedz teraz, jak wywalić te zielone/pomarańczowe/czerwone sekundy w lewym górnym rogu ekranu - irytują mnie.

Bo to mi się chyba równocześnie też nakręca filmik, nie chcę go.

Awatar użytkownika
jackowsky
Przyjaciel forum
Posty: 1133
Rejestracja: 07 stycznia 2013, 12:39
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: viewtopic.php?f=68&t=634&start=50#p9799
Lokalizacja: Chorzów
Podziękował(a): 13 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 14 razy
Płeć: Nieokreślona

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: jackowsky » 07 kwietnia 2017, 21:05

kassiopestka pisze:[...]tylko powiedz teraz, jak wywalić te zielone/pomarańczowe/czerwone sekundy w lewym górnym rogu ekranu - irytują mnie.

Wszystkie dodatkowe napisy można wywalić w ustawieniach.

kassiopestka pisze:Bo to mi się chyba równocześnie też nakręca filmik, nie chcę go.

Może masz przypisany ten sam klawisz do robienia fotek jak i do uruchamiania nagrywania.

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Posty: 3200
Rejestracja: 04 stycznia 2012, 21:04
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
Podziękował(a): 57 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 28 razy
Płeć: Kobieta

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: kassiopestka » 07 kwietnia 2017, 22:05

Wiem, co to było - nakładka FPS, wyłączyłam gadzinę. Klawisz nagrywania mam F12 i faktycznie - wcisnęłam go przez przypadek i się nagrało. Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło - mój pierwszy nagrany filmik z gry i wiem już, jak to robić. :) <dumna>

Dzięki za wsio. :)


Wróć do „Komputer i Oprogramowanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość