Zrzuty ekranu

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Posty: 3181
Rejestracja: 04 stycznia 2012, 21:04
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
Podziękował(a): 56 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 27 razy
Płeć: Kobieta

Zrzuty ekranu

Postautor: kassiopestka » 09 listopada 2016, 14:21

Kochani, czy ktoś mógłby mi polecić darmowy, łatwy w obsłudze i po polsku program do przechwytywania screenów na Win 8. Wersja Gadwina jest dla mnie tak dziwna, że nie ogarniam. :(

Awatar użytkownika
jackowsky
Przyjaciel forum
Posty: 1132
Rejestracja: 07 stycznia 2013, 12:39
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: viewtopic.php?f=68&t=634&start=50#p9799
Lokalizacja: Chorzów
Podziękował(a): 13 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 14 razy
Płeć: Nieokreślona

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: jackowsky » 09 listopada 2016, 14:24

Ja korzystam z Bandicam i jak na razie jestem zadowolony

Awatar użytkownika
Nfsfan83
Publicysta
Posty: 984
Rejestracja: 16 września 2014, 13:07
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: viewtopic.php?f=68&t=634&p=29309#p29309
Lokalizacja: Elbląg, Polska
Podziękował(a): 15 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 65 razy
Płeć: Mężczyzna
Kontakt:

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: Nfsfan83 » 09 listopada 2016, 14:28

https://www.msi.com/page/afterburner mierzysz temp :) nagrywasz ;) robisz zrzuty :D
Fan klasycznych 2D point 'n' click przygodówek. Monkey Island 1-3, Broken Sword 1-2 oraz Indiana Jones Fate Of Atlantis.
Poradnik - box https://picasaweb.google.com/1152212250 ... AdaniaPudA
Mój kanał na YT: https://www.youtube.com/user/superbravo666/featured

Awatar użytkownika
earwig11
Przyjaciel forum
Posty: 449
Rejestracja: 19 kwietnia 2012, 22:33
Lokalizacja: Maupiti Island
Podziękował(a): 4 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 37 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: earwig11 » 09 listopada 2016, 14:35

Zainstaluj FRAPS, nie wiem czy istnieje wersja polska, ale tam nie ma za wiele do tłumaczenia. W zakładce Screenshots ustalasz jaki klawisz ma odpowiadać za łapanie obrazków i tyle.

Nfsfan83 - no tyle, że MSI Afterburner nie jest programem dla nie-technicznych :E . Żeby nie było, sam używam MSI Afterburnera i polecam.

qwerty
Publicysta
Posty: 1085
Rejestracja: 28 lutego 2012, 15:45
Otrzymał(a) podziękowania: 8 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: qwerty » 09 listopada 2016, 14:47

FRAPS jest komercyjny, jeśli dobrze pamiętam wersja trial działa tylko przez 30 dni.
Na tapecie:
Przygodówka: Space Bar / Adventures of the Smart Patrol
RPG: Final Fantasy (PSP)
Taktyczna: Front Mission (SNES)
Survival Horror: Silent Hill
FPS: Half-Life
Akcja: Cold Zero: Ostatni sprawiedliwy
Logiczna: Babel Tower

Awatar użytkownika
Nfsfan83
Publicysta
Posty: 984
Rejestracja: 16 września 2014, 13:07
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: viewtopic.php?f=68&t=634&p=29309#p29309
Lokalizacja: Elbląg, Polska
Podziękował(a): 15 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 65 razy
Płeć: Mężczyzna
Kontakt:

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: Nfsfan83 » 09 listopada 2016, 14:53

To może printscreen ;) MSI też by dała rady Kassiopestka, jaka trudność: ustawiasz P jak przechwyt screenów wyłączasz OSD na ekranie i jedziesz :D
Fan klasycznych 2D point 'n' click przygodówek. Monkey Island 1-3, Broken Sword 1-2 oraz Indiana Jones Fate Of Atlantis.
Poradnik - box https://picasaweb.google.com/1152212250 ... AdaniaPudA
Mój kanał na YT: https://www.youtube.com/user/superbravo666/featured

Awatar użytkownika
earwig11
Przyjaciel forum
Posty: 449
Rejestracja: 19 kwietnia 2012, 22:33
Lokalizacja: Maupiti Island
Podziękował(a): 4 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 37 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: earwig11 » 09 listopada 2016, 15:12

qwerty pisze:FRAPS jest komercyjny, jeśli dobrze pamiętam wersja trial działa tylko przez 30 dni.

Trochę zamieszałeś, darmowa wersja ma ograniczenie nagrywania filmików do 30 sekund (oraz watermark). Screenshoty tylko do BMP, ale bez ograniczeń czasowych, licznik FPS również.

qwerty
Publicysta
Posty: 1085
Rejestracja: 28 lutego 2012, 15:45
Otrzymał(a) podziękowania: 8 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: qwerty » 09 listopada 2016, 15:17

Sorry za wprowadzenie w błąd. Przyzwyczajony jestem, że wersje próbne są ograniczone czasowo.
Na tapecie:
Przygodówka: Space Bar / Adventures of the Smart Patrol
RPG: Final Fantasy (PSP)
Taktyczna: Front Mission (SNES)
Survival Horror: Silent Hill
FPS: Half-Life
Akcja: Cold Zero: Ostatni sprawiedliwy
Logiczna: Babel Tower

Awatar użytkownika
earwig11
Przyjaciel forum
Posty: 449
Rejestracja: 19 kwietnia 2012, 22:33
Lokalizacja: Maupiti Island
Podziękował(a): 4 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 37 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: earwig11 » 09 listopada 2016, 15:31

Nie wszystkie, ja na wersji shareware Total Commandera jadę już od 15 lat, a pewnie niektórzy tak mają z WinRarem :D

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Posty: 3181
Rejestracja: 04 stycznia 2012, 21:04
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
Podziękował(a): 56 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 27 razy
Płeć: Kobieta

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: kassiopestka » 09 listopada 2016, 16:35

Dzięki wszystkim, mam Frapsa z pracy, ale nie chce mi robić zrzutów ze Steama. Wypróbuję któryś z poleconych. :)

Awatar użytkownika
earwig11
Przyjaciel forum
Posty: 449
Rejestracja: 19 kwietnia 2012, 22:33
Lokalizacja: Maupiti Island
Podziękował(a): 4 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 37 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: earwig11 » 09 listopada 2016, 16:57

Steam ma wbudowany łapacz ekranu, nie musisz nic instalować. Musisz wejść w opcje steama, zakładka In-Game, tam wybierasz jaki klawisz i folder gdzie ma zapisywać. Steam overlay też musi być zaznaczone.

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Posty: 3181
Rejestracja: 04 stycznia 2012, 21:04
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
Podziękował(a): 56 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 27 razy
Płeć: Kobieta

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: kassiopestka » 09 listopada 2016, 17:07

Dzięki, zaraz sprawdzę. :)

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Posty: 3181
Rejestracja: 04 stycznia 2012, 21:04
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
Podziękował(a): 56 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 27 razy
Płeć: Kobieta

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: kassiopestka » 10 listopada 2016, 01:17

jackowsky pisze:Ja korzystam z Bandicam i jak na razie jestem zadowolony


Ściągnęłam, ogarnęłam i czuję, że będzie to godny następca Gadwina. Dzięki wielkie. Dzięki wszystkim za rady.

Steama nie rozkminiłam - w sensie znalazłam info, że klawisz F12 robi zrzuty, które można udostępniać, ale mnie nie chodzi o to, żeby mieć foty na Steamie, mnie chodzi o to, żeby mieć pod ręką folder na pulpicie, tak że Bandicam zrobił, co trzeba. :)

Awatar użytkownika
jackowsky
Przyjaciel forum
Posty: 1132
Rejestracja: 07 stycznia 2013, 12:39
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: viewtopic.php?f=68&t=634&start=50#p9799
Lokalizacja: Chorzów
Podziękował(a): 13 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 14 razy
Płeć: Nieokreślona

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: jackowsky » 10 listopada 2016, 14:33

Cieszę się, że mogłem pomóc.

Awatar użytkownika
yemet
Obserwator
Posty: 146
Rejestracja: 10 kwietnia 2015, 23:55
Podziękował(a): 2 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 5 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: yemet » 10 listopada 2016, 18:51

kassiopestka pisze:Steama nie rozkminiłam - w sensie znalazłam info, że klawisz F12 robi zrzuty, które można udostępniać, ale mnie nie chodzi o to, żeby mieć foty na Steamie, mnie chodzi o to, żeby mieć pod ręką folder na pulpicie, tak że Bandicam zrobił, co trzeba. :)

Widok->zrzuty ekranu - tam znajdziesz posegregowane screeny wg gier, także przycisk "pokaż na dysku".

Steam->ustawienia->w grze - tu możesz zmienić skrót klawiszowy zrzutu ekranu, a także zmienić folder screenów. Możesz również utworzyć skrót do wybranego katalogu (PPM na katalogu->utwórz skrót), a następnie przenieść go w dowolne miejsce.

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Posty: 3181
Rejestracja: 04 stycznia 2012, 21:04
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
Podziękował(a): 56 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 27 razy
Płeć: Kobieta

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: kassiopestka » 10 listopada 2016, 22:06

Dziękuję, sprawdzę w wolniejszej chwili. :)

Awatar użytkownika
Adam_OK
Moderator
Posty: 2303
Rejestracja: 24 lutego 2013, 10:28
Lokalizacja: Ząbki koło Warszawy
Podziękował(a): 26 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 28 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: Adam_OK » 01 lutego 2017, 11:05

Od około tygodnia mam nowy sprzęt z Windowsem 7 i chciałem zainstalować sobie program do robienia zrzutów ekranu. Najpierw zainstalowałem Gadwina, ale nie wiem czemu, gdy kazałem mu zrobić zrzut ekranu to a) nie był w stanie zapisać go w innym katalogu niż ustawiony domyślnie b) zamiast obrazka była jedna wielka biała plama. Odinstalowałem go i zainstalowałem jakieś Ashampoo, ale było dokładnie to samo z tą białą plamą. Dopiero Bandicam działa jak należy. Dzięki jackowsky.
Czasem trzeba się cofnąć, aby móc pójść dalej.
Moja lista gier ukończonych
W sprawach forum i www piszcie: adam_ok(at)przygodomania.pl

Awatar użytkownika
tiger250
Obserwator
Posty: 80
Rejestracja: 16 grudnia 2014, 22:01
Podziękował(a): 3 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 9 razy
Płeć: Mężczyzna
Kontakt:

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: tiger250 » 01 lutego 2017, 11:30

Jeżeli macie karty nvidii, to polecam wbudowany w sterownik ShadowPlay. Nie dość, że robi świetne zrzuty to bez problemu nagrywa też filmy, z tego co sie dzieje na ekranie.

Awatar użytkownika
MrPepka
Przyjaciel forum
Posty: 263
Rejestracja: 08 sierpnia 2016, 15:18
Podziękował(a): 3 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 13 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: MrPepka » 01 lutego 2017, 13:16

Nie we wszystkich kartach nvidii jest shadowplay.

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Posty: 9263
Rejestracja: 31 grudnia 2011, 12:05
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował(a): 81 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 103 razy
Płeć: Kobieta

Re: Zrzuty ekranu

Postautor: Urszula » 01 lutego 2017, 20:09

Czy jest wersja bezpłatna Bandicama, czy jednak przy robieniu screenów, u góry wyświetla się adres strony tego programu?
___________________________________________________________________________________________________
Moje gry
Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Dawstwa Szpiku - KRS 0000202597 - przekaż 1% podatku

kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl


Wróć do „Komputer i Oprogramowanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość