Moebius - problem z fps

Awatar użytkownika
MrPepka
Przyjaciel forum
Posty: 329
Rejestracja: 08 sierpnia 2016, 15:18
Podziękował(a): 5 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 13 razy
Płeć: Mężczyzna

Moebius - problem z fps

Postautor: MrPepka » 23 kwietnia 2017, 14:24

Mam takie pytanie dla osób grających w Moebiusa. Ile osiągacie klatek? U mnie gra osiąga max 59,3 (lub 59,4) i nie chce działać w wyższych. Nie wiem czy to tylko u mnie czy u wszystkich. A jak jest u was?

Awatar użytkownika
earwig11
Przyjaciel forum
Posty: 491
Rejestracja: 19 kwietnia 2012, 22:33
Lokalizacja: Maupiti Island
Podziękował(a): 5 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 43 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Moebius - problem z fps

Postautor: earwig11 » 23 kwietnia 2017, 16:48

Wyłączyłeś v-sync w grze (jeśli w ogóle można) i w sterownikach? Moebiusa nie mam zainstalowanego, ale niektóre gry mają wbudowany fps cap i żadne czary nie pomogą.

Awatar użytkownika
MrPepka
Przyjaciel forum
Posty: 329
Rejestracja: 08 sierpnia 2016, 15:18
Podziękował(a): 5 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 13 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Moebius - problem z fps

Postautor: MrPepka » 23 kwietnia 2017, 18:50

V-sync w grze wyłączyć się nie da (a przynajmniej nie widzę opcji) ale w sterownikach jest wyłączony.

Awatar użytkownika
earwig11
Przyjaciel forum
Posty: 491
Rejestracja: 19 kwietnia 2012, 22:33
Lokalizacja: Maupiti Island
Podziękował(a): 5 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 43 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Moebius - problem z fps

Postautor: earwig11 » 23 kwietnia 2017, 20:55

Właśnie zainstalowałem Moebiusa, FPS w tej grze jest związany z częstotliwością odświeżania monitora, u mnie na 120Hz mam 120 fps. Żadne zmiany w sterownikach nie pomogły na zwiększenie klatek. Ile Hz ma twój monitor? Jak masz 60Hz to chyba wszystko w porządku?

Awatar użytkownika
MrPepka
Przyjaciel forum
Posty: 329
Rejestracja: 08 sierpnia 2016, 15:18
Podziękował(a): 5 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 13 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Moebius - problem z fps

Postautor: MrPepka » 23 kwietnia 2017, 21:19

Dzięki tak coś podejrzewałem, że limit klatek jest związany z refresh rate. A co do ilości klatek to nie zawsze mam 60 fps często ilość klatek spada mi nawet do 10.

Awatar użytkownika
earwig11
Przyjaciel forum
Posty: 491
Rejestracja: 19 kwietnia 2012, 22:33
Lokalizacja: Maupiti Island
Podziękował(a): 5 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 43 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Moebius - problem z fps

Postautor: earwig11 » 23 kwietnia 2017, 21:45

Niestety wiekszość 2.5D przygodówek tak ma. Czasami 60fps (albo i mniej) to max niezależnie od ustawień i monitora.

Awatar użytkownika
MrPepka
Przyjaciel forum
Posty: 329
Rejestracja: 08 sierpnia 2016, 15:18
Podziękował(a): 5 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 13 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Moebius - problem z fps

Postautor: MrPepka » 23 kwietnia 2017, 22:12

Choć taka Syberia lub still life działają bez limitu.


Wróć do „Moebius: empire rising”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość