Atlantis III: nowy świat -brak kursora w menu

Awatar użytkownika
Majkel47
Obserwator
Posty: 143
Rejestracja: 19 sierpnia 2014, 23:37
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... &start=160
Podziękował(a): 6 razy
Płeć: Mężczyzna

Atlantis III: nowy świat -brak kursora w menu

Postautor: Majkel47 » 19 października 2017, 07:29

Witam,
Zainstalowałem Atlantis III, wrzuciłem patcha, który jest na forum i... w menu nie ma kursora. Teoretycznie nie jest to ogromny problem, bo niektóre opcje w menu mają duże hotspoty, ale kiedy przychodzi do zapisu gry trafia mnie szlag, kiedy 10 minut błądzę po ekranie w poszukiwaniu ikonki. Ktoś miał podobny problem i zdołał go rozwiązać? Z góry dzięki :)

Awatar użytkownika
MrPepka
Przyjaciel forum
Posty: 434
Rejestracja: 08 sierpnia 2016, 15:18
Podziękował(a): 6 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 17 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Brak kursora w menu

Postautor: MrPepka » 19 października 2017, 11:58

Podobno ta gra na systemach Windows 8 wzwyż nie działa poprawnie. Pozostaje Ci maszyna wirtualna.

Awatar użytkownika
Vicek
Publicysta
Posty: 1638
Rejestracja: 04 stycznia 2012, 00:53
Lokalizacja: Kielce
Podziękował(a): 4 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 52 razy
Płeć: Mężczyzna
Kontakt:

Re: Brak kursora w menu

Postautor: Vicek » 19 października 2017, 13:44

Spróbuj może najpierw uruchomić grę w trybie ograniczonych kolorów.
_________________________________________________________________________________________________
Kanał na youtube o przygodówkach i nie tylko: http://www.youtube.com/user/vicek83

Awatar użytkownika
earwig11
Przyjaciel forum
Posty: 513
Rejestracja: 19 kwietnia 2012, 22:33
Lokalizacja: Maupiti Island
Podziękował(a): 5 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 43 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Brak kursora w menu

Postautor: earwig11 » 19 października 2017, 18:34

Vicek pisze:Spróbuj może najpierw uruchomić grę w trybie ograniczonych kolorów.


Raczej odwrotnie, przełącz w menu grę z trybu 16-bitowego na 32.

Awatar użytkownika
Majkel47
Obserwator
Posty: 143
Rejestracja: 19 sierpnia 2014, 23:37
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... &start=160
Podziękował(a): 6 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Brak kursora w menu

Postautor: Majkel47 » 19 października 2017, 21:00

Zrobiłem to co mówił earwig, ale niestety gra zalicza crasha i mam komunikat "atlantis3.exe przestał działać"

Awatar użytkownika
MrPepka
Przyjaciel forum
Posty: 434
Rejestracja: 08 sierpnia 2016, 15:18
Podziękował(a): 6 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 17 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Brak kursora w menu

Postautor: MrPepka » 19 października 2017, 21:19

A wstaw tu logi z C:\CrashDumps (powinieneś wiedzieć jak tworzyć te logi bo ci wysyłałem link do tamtego tematu).

Awatar użytkownika
Majkel47
Obserwator
Posty: 143
Rejestracja: 19 sierpnia 2014, 23:37
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... &start=160
Podziękował(a): 6 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Brak kursora w menu

Postautor: Majkel47 » 20 października 2017, 07:11

Tak się złożyło, że nie ma ani jednego crash dumpa :/

Awatar użytkownika
MrPepka
Przyjaciel forum
Posty: 434
Rejestracja: 08 sierpnia 2016, 15:18
Podziękował(a): 6 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 17 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Brak kursora w menu

Postautor: MrPepka » 20 października 2017, 13:01

Robiłeś wszystko jak w tym temacie?:
viewtopic.php?f=5&t=5303
Gra w menedżerze zadań aby na pewno ma nazwę atlantis3.exe, a nie jakąś inną?


Wróć do „Atlantis III: nowy świat”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość