Atlantis III - Problem

Awatar użytkownika
kikias
Obserwator
Posty: 41
Rejestracja: 12 sierpnia 2012, 17:02
Otrzymał(a) podziękowania: 2 razy
Płeć: Mężczyzna

Atlantis III - Problem

Postautor: kikias » 18 maja 2013, 10:24

Cześć, mam problem. Postanowiłem odświeżyć sobie całą serie i już natrafiłem na 3. Kiedyś gra się instalowała bez problemu a teraz instalator gry się nie uruchamia :/ (proces w menedżerze zadań pojawia się) czekałem z 2 godziny i nic. Znalazłem rozwiązanie zainstalowałem grę w trybie awaryjnym zainstalowałem patch'a i uruchamiam: Czarny Ekran i brak odpowiedzi co robić?

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Posty: 9873
Rejestracja: 31 grudnia 2011, 12:05
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował(a): 103 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 119 razy
Płeć: Kobieta

Re: Atlantis III - Problem

Postautor: Urszula » 18 maja 2013, 12:16

Wpierw podaj swoje dane komputera, to sprawa pierwsza, a druga dlaczego uruchamiasz instalator w trybie awaryjnym, a nie w zgodności ze starszym systemem?
___________________________________________________________________________________________________
Moje gry
Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Dawstwa Szpiku - KRS 0000202597 - przekaż 1% podatku

kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl

Awatar użytkownika
kikias
Obserwator
Posty: 41
Rejestracja: 12 sierpnia 2012, 17:02
Otrzymał(a) podziękowania: 2 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Atlantis III - Problem

Postautor: kikias » 18 maja 2013, 20:08

Mam Win XP Gre juz zainstalowalem z Administratora i dzialala ale jest jedno ale...
Na moim koncie ktore tez ma uprawnia Administratora gra nie dziala :/
Jak chce gre uruchomic przez ''Uruchom Jako'' (na moim koncie) i daje Administrator to pisze: ze cos zle wpisalem a administrator nie ma hasla wiec ja moglbym zrobic ze moje konto mialo wiesze uprawnienia?

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Posty: 9873
Rejestracja: 31 grudnia 2011, 12:05
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował(a): 103 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 119 razy
Płeć: Kobieta

Re: Atlantis III - Problem

Postautor: Urszula » 18 maja 2013, 20:52

Z tego drugiego konta, spróbuj dać sobie pełne uprawnienia administratora, niech mnie ktoś poprawi jeśli pisze głupoty.
___________________________________________________________________________________________________
Moje gry
Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Dawstwa Szpiku - KRS 0000202597 - przekaż 1% podatku

kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl

Awatar użytkownika
kikias
Obserwator
Posty: 41
Rejestracja: 12 sierpnia 2012, 17:02
Otrzymał(a) podziękowania: 2 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Atlantis III - Problem

Postautor: kikias » 18 maja 2013, 21:14

W kontach użytkowników. Na moim koncie pisze tak: Administrator Komputera Chronione Hasłem (hasło żeby nikt się nie dostał do kompa :P ) zapomniałem dodać, że konto Administratora pojawia się tylko przy wyborze kont użytkowników przy powitaniu ale tylko w trybie awaryjnym (chyba że wcisnę CTRL+ALT+DEL) to wtedy pojawia się okienko do wpisania nazwy użytk..

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Posty: 9873
Rejestracja: 31 grudnia 2011, 12:05
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował(a): 103 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 119 razy
Płeć: Kobieta

Re: Atlantis III - Problem

Postautor: Urszula » 18 maja 2013, 21:18

Nic z tego nie rozumiem, musi ci pomóc ktoś inny.
___________________________________________________________________________________________________
Moje gry
Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Dawstwa Szpiku - KRS 0000202597 - przekaż 1% podatku

kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl

Awatar użytkownika
kikias
Obserwator
Posty: 41
Rejestracja: 12 sierpnia 2012, 17:02
Otrzymał(a) podziękowania: 2 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Atlantis III - Problem

Postautor: kikias » 18 maja 2013, 21:20

Dopiszę jeszcze że miałem taki sam problem (przy instalacji) SimCity 3000, Worms Armageddon itp... Musiałem instalować to na siostry laptopi a potem z pendrive'a na mój komp..

Awatar użytkownika
adventurka
Administrator
Posty: 2027
Rejestracja: 16 lutego 2012, 00:23
Lokalizacja: Słupsk
Podziękował(a): 86 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 36 razy
Płeć: Kobieta

Re: Atlantis III - Problem

Postautor: adventurka » 19 maja 2013, 21:15

Jesteś użytkownikiem z prawami administratora. Jeśli nie masz problemu z uruchomieniem trybu awaryjnego, to tu jest wszystko w porządku, chyba. Większych uprawnień też sobie nie nadasz, raczej. Ta próba przełączenia, o której piszesz, nie powiedzie się, bo jesteś jedynym użytkownikiem-administratorem. Po prostu nie utworzyłeś konta, które się nazywa administrator.

Natomiast jest jeszcze kwestia administratora, nie wiem, wbudowanego w system? Nigdy się tym nie interesowałam, ale tutaj jest ciekawa dyskusja o tym i kilka rad.
Kontakt w sprawach forum: adventurka[at]przygodomania.pl

Awatar użytkownika
kikias
Obserwator
Posty: 41
Rejestracja: 12 sierpnia 2012, 17:02
Otrzymał(a) podziękowania: 2 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Atlantis III - Problem

Postautor: kikias » 20 maja 2013, 18:07

Nie chodzi mi o to, mam prawa administratora. Wcześniej gry instalowały mi się normalnie nawet nie re-instalowałem systemu. Spróbuje jeszcze zobaczyć na innym koncie z uprawnieniami Administratora. (Bo mam ogólnie 3 konta) Moje Konto, Konto Siostry i Konto Administratora, które było już od początku systemu.

Awatar użytkownika
adventurka
Administrator
Posty: 2027
Rejestracja: 16 lutego 2012, 00:23
Lokalizacja: Słupsk
Podziękował(a): 86 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 36 razy
Płeć: Kobieta

Re: Atlantis III - Problem

Postautor: adventurka » 20 maja 2013, 21:46

No, dobrze. A na którym gra się uruchamia?
Kontakt w sprawach forum: adventurka[at]przygodomania.pl

Awatar użytkownika
kikias
Obserwator
Posty: 41
Rejestracja: 12 sierpnia 2012, 17:02
Otrzymał(a) podziękowania: 2 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Atlantis III - Problem

Postautor: kikias » 23 maja 2013, 14:26

Tak jak wcześniej napisałem na tym głównym Administratorze

Awatar użytkownika
adventurka
Administrator
Posty: 2027
Rejestracja: 16 lutego 2012, 00:23
Lokalizacja: Słupsk
Podziękował(a): 86 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 36 razy
Płeć: Kobieta

Re: Atlantis III - Problem

Postautor: adventurka » 23 maja 2013, 15:59

Masz to konto na komputerze, na którym chcesz tę grę uruchomić?

[align=justify]EDIT. Sprawdziłam te konta. Tobie chodzi prawdopodobnie o uruchomienie na tym, o którym piszę niżej. Aktywowałam je zgodnie z instrukcją made by Microsoft - źródło tutaj. Zgodnie z opisem jest to Wbudowane konto do administrowania komputerem / domeną - w każdym razie nie można go usunąć.

  1. Wciśnij Start.
  2. W Uruchom wpisz polecenie regedit.

    Przed modyfikacją rejestru warto wyeksportować rejestr: Plik > Eksportuj. W razie późniejszych problemów będzie można przywrócić na nowo rejestr. (Tego akurat nie robiłam - byłam bardzo uważna :) )

  3. Przejdź do lokalizacji:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\Microsoft\\WindowsNT\\CurrentVersion\\Winlogon\\SpecialAccounts\\UserList

  4. Gdy będziesz w tej lokalizacji, z prawej strony zobaczysz wpis z różnymi wartościami. Kliknij z prawej strony prawym przyciskiem myszy i wybierz: Nowy > Wartość DWORD.
  5. Wpisz Administrator
  6. Gdy wpis Administrator zostanie utworzony, kliknij na nim prawym przyciskiem myszy i wybierz Modyfikuj.
  7. Zmień dane wartości z 0 na 1.
  8. Konto Administratora powinno być aktywne, Sprawdź: Start > Panel Sterowania > Konta użytkowników.
Tu nie pamiętam dokładnie, musiałbyś sprawdzić, czy konieczne jest nadanie / zmaina hasła. Jeśli PPM klikniesz plik > Uruchom jako > wybierzesz Administrator i w dalszym ciągu jest problem, to przejdź do Panelu sterowania > profil Administrator > Zmień hasło.

Jeśli sam korzystasz z komputera i nie chcesz za każdym razem wybierać profilu, to możesz włączyć automatyczne logowanie wybranego użytkownika:
  1. Start > Uruchom> w okienko wpisz control userpasswords2 > OK.
  2. W okienku Konta Użytkowników wyczyść pole przy info: Aby używać tego komputera, użytkownik musi wprowadzić nazwę użytkownika i hasło > Zastosuj.
  3. W następnym okienku wpisz nazwę tego użytkownika, który ma być wybierany automatycznie. Jeśli nie ma być hasła, to nie wpisuj.
To można odwrócić - jak postawisz ten ptaszek z powrotem i zatwierdzisz zmiany - to ekran wyboru użytkownika znowu się będzie pokazywał.[/align]
Kontakt w sprawach forum: adventurka[at]przygodomania.pl


Wróć do „Atlantis III: nowy świat”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość