Problem z "Klątwą Mumii"

Awatar użytkownika
Adzior
Posty: 4
Rejestracja: 16 marca 2012, 12:22
Płeć: Nieokreślona

Problem z "Klątwą Mumii"

Postautor: Adzior » 01 lipca 2012, 13:35

Witam.
Postanowiłem sobie w ten upalny lipcowy dzień zainstalować pierwszą część Ankh. Wszystko ładnie, włączam, pojawia się ekran ładowania (ten z logiem Deck13 Interactive). I tu pojawia się problem - gdy pasek załaduje się do końca... Mój komputer się restartuje. Czym to może być spowodowane? Da się jakoś temu zaradzić? Z góry dziękuję za wszelką pomoc :)

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Posty: 9391
Rejestracja: 31 grudnia 2011, 12:05
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował(a): 84 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 109 razy
Płeć: Kobieta

Re: Problem z "Klątwą Mumii"

Postautor: Urszula » 01 lipca 2012, 13:41

Mam nadzieję, że próbowałeś uruchomić ją w trybie zgodności ze starszym systemem. Sprawdzę ustawienia tej gry w domu, bo teraz nie mam jak. Pod jakim systemem ją uruchamiasz. Zobacz sterowniki do karty grafiki. O ile pamiętam trzeba było tej grze wyłączyć w karcie grafiki AGP, ale nie wiem, czy dobrze pamiętam.
___________________________________________________________________________________________________
Moje gry
Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Dawstwa Szpiku - KRS 0000202597 - przekaż 1% podatku

kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl

Awatar użytkownika
Adzior
Posty: 4
Rejestracja: 16 marca 2012, 12:22
Płeć: Nieokreślona

Re: Problem z "Klątwą Mumii"

Postautor: Adzior » 01 lipca 2012, 14:25

Co do zgodności to próbowałem, ale nie ze wszystkimi systemami, jeszcze to sprawdzę. Uruchamiam pod XP. Jeśli chodzi o AGP to jest włączone, przy próbie wyłączenia pojawia się komunikat "Uniemożliwi to ponowne wykorzystywanie portu AGP przez wszystkie obsługujące go urządzenia wyświetlające w systemie.". Zastanawia mnie to pogrubione przeze mnie słowo "ponowne" - co to tak naprawdę oznacza?

Edit: Próba uruchomienia gry w trybie zgodności w każdym z możliwych systemów daje ten sam efekt - restart komputera.

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Posty: 9391
Rejestracja: 31 grudnia 2011, 12:05
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował(a): 84 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 109 razy
Płeć: Kobieta

Re: Problem z "Klątwą Mumii"

Postautor: Urszula » 01 lipca 2012, 14:53

. Zastanawia mnie to pogrubione przeze mnie słowo "ponowne" - co to tak naprawdę oznacza?


To znaczy, że do ponownego uruchomienia systemu lub włączenia ręcznie nie będzie działać. Muszę pomyśleć nad tą grą.
___________________________________________________________________________________________________
Moje gry
Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Dawstwa Szpiku - KRS 0000202597 - przekaż 1% podatku

kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl

Awatar użytkownika
Adzior
Posty: 4
Rejestracja: 16 marca 2012, 12:22
Płeć: Nieokreślona

Re: Problem z "Klątwą Mumii"

Postautor: Adzior » 01 lipca 2012, 14:55

Ok, czyli spokojnie mogę wyłączyć i sprawdzić, czy gra działa ;)
Niestety nic to nie daje... po wyłączeniu AGP komputer dalej się restartuje.

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Posty: 9391
Rejestracja: 31 grudnia 2011, 12:05
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował(a): 84 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 109 razy
Płeć: Kobieta

Re: Problem z "Klątwą Mumii"

Postautor: Urszula » 01 lipca 2012, 21:24

Wyłącz w grze kompozycje wizualne (w ikonie skrótu do gry), choć nie mam pomysłu na restart systemu.
___________________________________________________________________________________________________
Moje gry
Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Dawstwa Szpiku - KRS 0000202597 - przekaż 1% podatku

kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl

Awatar użytkownika
Adzior
Posty: 4
Rejestracja: 16 marca 2012, 12:22
Płeć: Nieokreślona

Re: Problem z "Klątwą Mumii"

Postautor: Adzior » 01 lipca 2012, 22:57

Dalej to samo. Chyba sobie nie pogram...


Wróć do „Ankh: klątwa mumii”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość