Hopkins FBI - problem z uruchomieniem

Awatar użytkownika
Majkel47
Obserwator
Posty: 96
Rejestracja: 19 sierpnia 2014, 23:37
Podziękował(a): 2 razy
Płeć: Mężczyzna

Hopkins FBI - problem z uruchomieniem

Postautor: Majkel47 » 23 sierpnia 2015, 15:10

Witam.
Testowałem Hopkinsa na 2 systemach.
Windows 98: Wyświetla się komunikat o braku płyty w napędzie, mimo, że jest.
Windows XP: Instalator nawet nie rusza. Robi się czarny ekran, słychać dźwięk błędu i wyświetla się komunikat o tym, że program nie działa. Próbowałem z patchem, nie działało.
Dodam, że Windows 98 to drugie wydanie, a Windows XP w wersji Professional SP3

Proszę o pomoc, jeżeli ktoś zna rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Posty: 9395
Rejestracja: 31 grudnia 2011, 12:05
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował(a): 84 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 109 razy
Płeć: Kobieta

Re: Problem z uruchomieniem

Postautor: Urszula » 23 sierpnia 2015, 16:18

W przypadku Windowsa XP, trzeba plik setup ustawić w trybie zgodności z win 95/98, a dopiero go uruchomić. Potem zainstalować łatkę, żeby gra działała. Sprawdzę to na swoich Virtulanych systemach.
___________________________________________________________________________________________________
Moje gry
Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Dawstwa Szpiku - KRS 0000202597 - przekaż 1% podatku

kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl

Awatar użytkownika
Majkel47
Obserwator
Posty: 96
Rejestracja: 19 sierpnia 2014, 23:37
Podziękował(a): 2 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Problem z uruchomieniem

Postautor: Majkel47 » 23 sierpnia 2015, 16:28

Autorun rusza, ale nic poza tym

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Posty: 9395
Rejestracja: 31 grudnia 2011, 12:05
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował(a): 84 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 109 razy
Płeć: Kobieta

Re: Problem z uruchomieniem

Postautor: Urszula » 23 sierpnia 2015, 16:48

Na Virtualnej 98 musiałam ustawić zgodność z win 95 nic nie zakłóciło instalacji (wybierałam instalowanie całości na dysk). Również nie było problemu z płytą - wszystkie animacje również wrzucałam na dysk.

Obrazek
Obrazek

W przypadku win XP zrobiłam inaczej. Całą grę zrzuciłam na dysk, dodałam patcha do folderu z grą. Patcha musiałam ustawić w trybie zgodności z win95 i wtedy przy jego pomocy, znów wykonałam pełną instalację gry.

Obrazek

Obrazek
___________________________________________________________________________________________________
Moje gry
Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Dawstwa Szpiku - KRS 0000202597 - przekaż 1% podatku

kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl

Awatar użytkownika
Majkel47
Obserwator
Posty: 96
Rejestracja: 19 sierpnia 2014, 23:37
Podziękował(a): 2 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Problem z uruchomieniem

Postautor: Majkel47 » 23 sierpnia 2015, 17:16

Sposób na XP u mnie nie działa. Teraz postanowiłem zrobić reinstalkę na 98. Zaczęło mi wywalać błąd, że brak jednego pliku, który jest na płycie + nie było go wcześniej, a instalowałem grę trzykrotnie

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Posty: 9395
Rejestracja: 31 grudnia 2011, 12:05
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował(a): 84 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 109 razy
Płeć: Kobieta

Re: Problem z uruchomieniem

Postautor: Urszula » 23 sierpnia 2015, 17:56

Spróbuj jeszcze pod SummVM u mnie działa.
___________________________________________________________________________________________________
Moje gry
Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Dawstwa Szpiku - KRS 0000202597 - przekaż 1% podatku

kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl


Wróć do „Hopkins FBI”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość